Rijden in het centrum van Londen

Wij raden u niet aan om met de auto het stadsgebied van Londen in te rijden. De stad heft een soort tol (congestion charge) om het stadsgebied binnen te kunnen rijden. De tolheffing (gbp 8 per dag) wordt geheven van maa t/m vrij van 07.00-18.00 uur. london
Als toerist bent u niet vrijgesteld van betaling. Ook is het parkeren in het centrum erg duur. Daarentegen heeft Londen een goed ontwikkeld openbaar vervoersysteem, dat je snel en goedkoop naar je bestemming brengt.
Het zonegebied betreft de volgende postcodes:
W1, W2 (gedeeltelijk), W8, W10, W11, NW1 (gedeeltelijk), WC1 (gedeeltelijk), WC2,
EC1, EC2, EC3, EC4, E1 (gedeeltelijk),
SW1, SW3, SW7, SE1 (gedeeltelijk), SE11 (gedeeltelijk)
Meer informatie omtrent congestion zone and fee


Parkeren in Londen

Voor een bezoeker, onbekend is met de geografische situatie van Londen, is het haast ondoenlijk een parkeerplaats te vinden, zeker in de nabijheid van die zone.

Betaald parkeren in Londen

In de meeste straten in het centrum van Londen geldt betaald parkeren. Op de parkeermeters staat de max. parkeerduur aangegeven en de tijd waarin betaald parkeren geldt en wanneer het parkeren gratis is, meestal na 18.30 uur.


Parkeergarages in Londen

Er zijn veel parkeergarages in Londen. Je kunt ze vinden middels borden met een witte "P" op een blauwe achtergrond. Ook heeft British Rail buiten de zone veel parkeergarages of parkeerterreinen bij of in de nabijheid van treinstations. Het grootste bedrijf dat zich bezig houdt met parkeergarage is NCP. Zoekt je een parkeergarage in Londen ga dan naar de website van NCP